En introduktion: Ergonomi og sundhed på arbejdspladsen

Kontormiljø
En introduktion: Ergonomi og sundhed på arbejdspladsen
Henrik Andersen
-
05/10/2023
-

Vi ved alle sammen, hvor vigtigt det er, at vi tager vores sundhed alvorligt! Det er ikke nok med grøntsager et par gange om ugen og en løbetur en gang om måneden. Vi er nødt til at indtænke sundhed i vores hverdag, ellers er der ingen tvivl om, at vores kroppe vil lide under resultaterne.

Kontorarbejde er hårdt for kroppen og det er derfor vigtigt, at vi har gode møbler, udstyr og redskaber, som hjælper vores kroppe på den bedste måde. Som virksomhedsejer eller manager er man derfor også ansvarlig for, at disse møbler og redskaber bliver indkøbt og er tilgængelige for alle medarbejderne!

Dog kan det være svært at finde ud af, hvordan man vælger de bedste møbler og de bedste redskaber! Du bør gå efter ergonomiske møbler. Hvis du endnu ikke har hørt om dette koncept eller ønsker dig en bedre forklaring, kan du læse meget mere om dette i denne artikel.

Hvad betyder ergonomi?

Når man taler om ergonomi, taler man om møbler – og andre redskaber – som er designet således, at de kan indstilles til den enkelte bruger. Det vil sige, at en stol eksempelvis kan indstilles i højden og i ryggen. Stolen vil yderligere være designet til at støtte op om menneskets fysisk på de rigtige måder. Vi ved nok alle efterhånden, at det ikke er godt at sidde i den samme siddestilling i for lang tid af gangen. En ergonomisk stol vil derfor være designet, så du har lyst til at skifte siddestilling efter noget tid.

Nu til dags bliver ergonomi tænkt ind i mange sammenhænge i forbindelse med udstyr til kontorer. Man kan sågar anskaffe sig computerskærme, som er ergonomiske. Det betyder i dette tilfælde, at computeren kan indstilles til den enkelte medarbejders behov. En ergonomisk computerskærm og en ergonomisk stol er uden tvivl lige så essentielle for kontorarbejdet, som andet tilbehør såsom tastaturer og computermuse.

Sundhed på arbejdspladsen

Arbejdstilsynet har også fået mere og mere fokus på sundhed på kontorarbejdspladsen over de senere år, fordi undersøgelser viser, hvor usundt det er for menneskekroppen, ikke at bevæge sig eller at sidde i samme siddestilling hver dag på dårlige stole. Husk at sikre dig, at du tilbyder dine medarbejdere de bedste vilkår – sundhed på arbejdspladsen skal prioriteres.

Langt de fleste af os arbejder fuld tid. Det betyder også, at vi tilbringer mindst lige så mange timer på kontoret, som vi tilbringer derhjemme. Disse timer på arbejdspladsen skal ikke blot være behagelige for vores kroppe, de skal også være sunde. Ergonomi er mindst lige så vigtigt som en sund frokostordning med en masse grøntsager!

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et SuperGavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!