Den teknologiske udvikling har gjort droner til allemandseje

Mand med drone
Den teknologiske udvikling har gjort droner til allemandseje
Henrik Andersen
-
22/03/2023
-

I mange år har det været muligt at købe droner med indbygget kamera. Det er dog først i de senere år, at de er begyndt at være allemandseje. Det skyldes, at den teknologiske udvikling har gjort det muligt.

En stor del af de droner, der findes på det danske marked, kan nemlig sagtens betjenes af de fleste. Det hænger sammen med, at flere producenter har haft et stort fokus på at udvikle løsninger, der er brugervenlige og nemme. Et godt eksempel på en sådan drone, er en DJI Mini 3 Pro.

Kan styres via en app

Et af de aspekter, der har været med til at gøre droner til allemandseje er, at de i dag kan styres via en app. Derfor er der ikke behov for en stor, avanceret fjernkontrol. I stedet kan det hele klares fra en app, hvilket er noget, der anses som en fordel af mange.

Samtidig er det vigtigt at understrege, at den teknologiske udvikling har gjort, at dronen klarer en stor del af arbejdet i dag. Bl.a. er der flere modeller fra DJI, der kan indstilles til at følge efter personen, der står med dens fjernkontrol eller app.

De er blevet mere kompakte

Før i tiden var droner store maskiner, der var svære at finde plads til og transportere rundt. Sådan forholder det sig ikke i dag, hvor der findes modeller, der ikke er større, end at de kan være i en bukselomme.

De fleste modeller, der er lavet til private brugere, har en kompakt størrelse, så man nemt kan have dem med i en rygsæk e.l. Det er blevet muliggjort af den teknologiske udvikling, der har sikret, at den nødvendige hard- og software kan presses sammen på mindre plads.

Prisen har også noget at skulle have sagt

Ganske vist er det den teknologiske udvikling, der har haft stor betydning for, at droner er blevet mere udbredte, men ikke al æren tilfalder denne udvikling. Det handler nemlig i lige så høj grad om, at priserne også er blevet sænket markant i løbet af de seneste år.

Det betyder, at det i dag er muligt at købe en drone, uden at skulle tømme sin bankkonto. F.eks. er det muligt at købe en DJI Mini 3 Pro, som er en meget anerkendt drone, til ca. 6.000 kr. Det er en markant lavere pris, end hvad du skal betale for en meget professionel drone.

Copyright 2024 - Pilanto Aps